Rea på soffor

Eftersom soffor i regel tillhör de dyraste möblerna man skaffar till ett hem, är det fullt förståeligt att man ofta kanske vill komma på hur man egentligen skulle kunna skaffa den soffa man vill skaffa lite billigare. Och ett av de allra mest effektiva sätten att komma billigare undan på är förstås att köpa soffan på rea. Och som tur är, bor vi i ett land där det anordnas reor för det mesta med jämna mellanrum, och soffor är inget undantag. Istället finns det faktiskt ganska goda möjligheter att hitta rea på soffor. Men hur gör man egentligen för att göra detta? Här kommer några tips:

Håll utkik på reklambladen du får hem i brevlådan

De flesta av oss får ju hem fler reklamblad för både det ena och det andra än vad man kanske skulle vilja, och det är vanligt att man kastar bort dessa, utan att titta närmare på dem. Det kan dock vara ett misstag, om det är en rea man är ute efter, för i dessa reklamblad talar butikerna ifråga ofta om, om en rea pågår eller liknande, för att locka fler kunder. Börja därför ta en titt på reklambladen du får, för att åtminstone se om det är butiker du gillar, eller butiker som skulle kunna sälja soffor. Är så fallet, kan du sedan granska dessa reklamblad lite närmre, för att se om det står något om en rea.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av divansoffor

Håll utkik i lokaltidningar

Även i tidningarna som publiceras där du bor, vare sig detta är morgontidningar eller gratis tidningar av något slag, kan du ofta hitta annonser, som satts ut av olika företag i detta område. De flesta butiker och varuhus är bra på att sätta ut annonser när det vankas rea, så även att hålla utkik i alla tidningar som finns i området rekommenderas.

Leta aktivt efter reor under ”reasäsongerna”

Dessa är ju strax efter jul, och under sommaren, då butikerna vill bli av med den föregående säsongens produkter, för att kunna fylla på med nytt, antingen inför det nya året eller inför hösten. Då är det alltså dags för reajägare att lägga på ett extra krut, för då är chanserna att hitta reor av olika slag bättre än annars!

Leta efter reor via nätet

Eftersom även många fysiska butiker och varuhus har hemsidor numera, och det är vanligt att de på dessa hemsidor berättar om de reor de anordnar, är det även en god ide att söka efter ordet ”rea” i kombination med t.ex. orten där man bor, en butik vars rea man är intresserad av eller liknande, i sökmotorer som Google med jämna mellanrum. Detta är framför allt en god ide om man tycker att de ovan nämnda metoderna är allt för tidskrävande, för det är ju verkligen inte en internetsökning!

Leta efter nätbutiker som har rea via nätet

Glöm inte heller att det även finns massvis med nätbutiker som säljer soffor och andra möbler. Eftersom deras priser brukar vara låga året om, tror en del att de inte anordnar reor utöver det, men detta stämmer faktiskt inte. Istället förekommer det reor även i nätbutikerna, och då blir ju deras redan låga priser ännu lägre, så dessa reor är verkligen värda att hålla utkik efter!

Även reor i nätbutiker hittar du förstås enklast med hjälp av sökmotorerna på Internet.