Divansoffor

Så kallade divansoffor är egentligen ett nytt och mer modernt namn på vad som förr ofta kallades för hörnsoffor. De flesta divansoffor är nämligen avsedda för att ställas just i hörn, men många tycker att dagens divansoffor är betydligt mysigare än de mer gammaldags hörnsofforna. Detta beror delvis på att de har en utstickande del som är avsedd för att ligga ned på, då delar av divanen, dvs. denna utstickande del, saknar ryggstöd, och därför inte passar så bra för att sitta på, men däremot är perfekt för att ligga ned, eller halvligga ned, på.

Oavsett vad man tycker om divansoffornas mysfaktor är dock en sak säker: De har många fördelar, i jämförelse med vilken annan sofftyp som helst, och i denna artikel tänkte vi berätta lite om dessa fördelar, för att kanske övertyga även dig till att skaffa en divansoffa till ditt hem.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av divansoffor

Dimensionerna är ofta väl tilltagna

Ofta är de olika beståndsdelarna på divansoffor betydligt större än på vanliga soffor. Gillar man därför lite större soffor, som man verkligen kan ”sjunka ned” i, är divansoffor ett riktigt bra val, och det samma gäller för den som kanske är väldigt lång, eller lite större annars, och brukar tycka att vanliga soffor känns för små. Då kan divansoffan vara just den sofftyp man är på jakt efter, för att råda bot på detta problem.

De har ofta bra och breda armstöd

Även armstöden är av det lite större slaget på divansoffor många gånger. Även detta gör dem ofta betydligt mer bekväma att sitta i, och t.ex. läsa eller äta i, om man nu vill göra detta då och då.

Det finns divansoffor med vändbar divan

Detta gör att man kan sätta divanen, dvs. den utstickande delen av soffan, på olika sidor, beroende på vad som är mest bekvämt just då. Dock är det värt att lägga till att vändbara divaner inte finns på varje divansoffa, så vill man ha denna möjlighet, bör man leta specifikt efter divansoffor som har denna funktion.

De ser moderna ut

Många andra typer av soffor ser ofta lite väl traditionella och tråkiga ut, vilket gör att de kanske inte är första valet för många som satsat på en mer modern look där hemma. Men inte divansoffor, inte! Istället ser de ofta väldigt moderna och ”hippa” ut, vilket gör att de passar perfekt in i en modern miljö, till vilket det annars kan vara svårt att hitta passande soffor.

Du kan välja mellan massvis av olika storlekar

En del tror att alla divansoffor är väldigt stora, och väljer därför bort dem, men detta stämmer absolut inte. Visst finns det jättestora divansoffor där ute också, men även många mindre, och även varianter i vad man kallar för mellanklassen, rent storleksmässigt. Med andra ord finns det en divansoffa för de allra flesta, oavsett hur mycket plats man har över för soffan. Detta gör att divansoffor även kan ställas i andra rum än bara i vardagsrummet, som är det traditionella rummet att ställa dem i, t.ex. i arbetsrum, barnrum och liknande.

Och massvis med olika färger och material

Det finns divansoffor klädda i äkta skinn, konstskinn, många olika typer av tyger och flera andra material. Givetvis kan man även hitta dem i massvis med olika färger, och hos en del återförsäljare får man dessutom specialbeställa sofforna, så att man får exakt den klädsel, både materialmässigt och färgmässigt, som man vill ha. Oavsett vad man föredrar för material och färg, går det därför att hitta något som passar en perfekt, om man bestämmer sig för att skaffa en divansoffa.